Joensuun Mailassa ei hyväksytä kiusaamista, ahdistelua tai muuta epäasiallista käyttäytymistä.

Pesäpallo kuuluu kaikille

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat pesäpallossa merkittävä kivijalka toiminnan kaikilla tasoilla.

Kansallispelimme kuuluu kaikille ja ihan jokaisella on oikeus osallistua toimintaan turvallisessa ympäristössä. Pesäpallossa häirinnälle on kaikissa muodoissaan nollatoleranssi.

Pesäpalloliitto on sitoutunut urheiluyhteisön vastuullisuusohjelman (2020-2024) tavoitteisiin. Ohjelma on laadittu Olympiakomitean ja sen sidosryhmien johdolla tiiviissä yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Samoin Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) toimii aktiivisesti urheilussa esiintyvän epäasiallisen käyttäytymisen ennaltaehkäisemiseksi ja eettisesti kestävän urheilukulttuurin vahvistamiseksi.

Urheilun tehtävä on tuottaa iloa ja positiivisia kokemuksia. Tehtävän menestyksekkään hoitamisen lähtökohta on kiusaamisen, häirinnän ja muun epäasiallisen käytöksen kitkeminen. Se edellyttää epäkohtiin puuttumisen lisäksi aktiivisia toimenpiteitä. Lisätietoa urheilun eettisistä asioista löytyy kattavasti SUEK:n nettisivuilta.

Turvallista toimintaympäristöä rakennetaan kaiken aikaa. Mahdollisiin lieveilmiöihin pystytään puuttumaan tehokkaimmin, kun jokainen meistä kertoo eteenpäin kokemastaan tai havaitsemastaan häirinnästä ja epäkohdista. Yhteydenottokanavia on useita ja tietoja käsitellään täysin luottamuksellisesti:

– Joensuun Maila / Jonne Martikainen, jonne.martikainen@joensuunmaila.fi
– Pesäpalloliitto / Antti Kallio, antti.kallio@pesis.fi, 043 210 0396
– ILMO-palvelu osoitteessa ilmo.suek.fi, halutessasi nimettömänä
– Väestöliiton ylläpitämä Et ole yksin -palvelu osoitteessa www.etoleyksin.fi

Muistathan, ettei koskaan ole väärin ottaa yhteyttä. Asiat ovat juuri sellaisia, jollaisina meistä kukin itse ne kokee. Me kaikki rakennamme turvallisen yhteisön, jonka osaksi kenen tahansa on helppo liittyä.

Tässä linkki seuran HÄIRINTÄKYSELYYN. Voit ilmoittaa kokemastasi tai näkemästäsi epäasiallisesta toiminnasta omalla nimellä tai nimettömästi tästä linkistä. Voit myös aina olla yhteydessä omaan valmentajaasi tai seuran junioripäällikköön tai puheenjohtajaan.


Terveisin

Hallituksen puheenjohtaja Jonne Martikaine, jonne.martikainen@joensuunmaila.fi

Junioripäällikkö Mari-Ann Nykänen, mariann.nykanen@joensuunmaila.fi