Joensuun Maila on tyttöjen Talvisuperin mestari!

Finaalissa Joensuun Maila kukisti Seinäjoen Mailajussit.

Raumalla pelatussa lopputurnauksessa JoMa eteni voitosta voittoon ja turnaus huipentui todelliseen jännitysnäytelmään Seinäjoen Mailajusseja vastaan. JoMa pääsi juhlimaan mestaruutta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen jaksoluvuin (5-5, 4-4 ja K 2-3).

”Oltiin sitkeitä koko viikonlopun ajan. Jokainen meistä hoiti oman osan niin hyvin kuin pystyi. Sitten kun tarvittiin peleissä ratkaisijoita, niitä löytyi laajasti.”, joukkueen peliä johtanut Oskari Mäkinen analysoi mestaruuden taustoja.

”Hienoltahan tämä tuntuu kaikkien puolesta, jotka tässä mukana ovat olleet ja etenkin tyttöjen puolesta. Paljon tytöt ovat panostaneet talven aikana ja hienoa, että siitä työstä saatiin tällainen palkinto”, vuodesta 2017 tyttöjen valmennuksessa mukana ollut Tatu Parkkinen oli samoilla linjoilla.

Tatu kiteytti turnauksen 3 kotiutuslyöntikilpailun voittoa finaalin ratkettua ja sykkeen laskettua. ”Oli kyllä huikea viikonloppu! Neljä peliä ja neljä voittoa. Taipui taipui, mutta missään vaiheessa ei katkennut.”

Joukkueen mestaruuteen lukkaroinut Amanda Piiroinen jakoi koko joukkueen tuntoja: ”Aivan mieletön fiilis! Koko porukasta näkyi aito ilo ja ylpeys siitä, mikä matka tähän pisteeseen on menty.”

”Tämä antoi varmasti kaikille vielä lisää intoa viimeisiin treeniviikkoihin ennen kesää ja kauden alkua”. Tästä pelinjohtajan kommentista voisi päätellä, että tavoitteet kesäkaudelle ovat mielessä entistä kirkkaampina.

JoMan joukkueessa pelasivat: Nelli Huotari; Hertta Härkönen; Neea Kangas; Aino Koistinen; Helmi Koskinen; Oona Laukkanen; Minea Martikainen; Amanda Piiroinen; Elsa Pippola; Tiia Rinkinen; Siiri Tiainen; Kiira Turunen; Veera Varonen; Tiia-Mari Veikanmaa. Oskari Mäkinen (pj); Aleksi Keijonen (2. pj); Tatu Parkkinen (valm); Iivo Parviainen (valm); Tomi Turunen (jojo)