ppl:n itäisen alueen palkitsemistilaisuudessa jomalle iso saalis pokaleita

Itäisen alueen palkitsemistilaisuudessa huomioitiin kauden parhaita aikuis- ja junioripelaajia, tuomareita, joukkueita, seuroja ja seuratoimijoita.

Vuoden pelaajista useampi ansioitui Joensuun Mailan paidassa. Etenijätilaston kakkonen Noora Pasi kellotti koko sarjan toiseksi nopeimpia aikoja kolmoselta kotiin ja Niko Korhonen tilastoi parhaan kärkilyöntien onnistumisprosentin, lähes neljä onnistumista viidestä yrityksestä. Tyttöpelaaja Nelli Huotari nousi erinomaisilla niin sisä- kuin ulkopeliesityksillään naisten Itä-Länteen.

Haikeutta ja nostalgiaakin oli ilmassa, kun Itä-Suomessa muistettiin päätökseensä tullutta upeaa pelaajauraa. Henri Litmanen oli mukana voittamassa kaikkia Joensuun Mailan tähänastisia miesten SM-mitaleita, kruunuina Suomen mestaruuksia 2018 ja 2019.

Itäisen alueen onnistujajoukkueena palkittiin D-poikien kilpasarjan joukkue. Joukkueen suurleiri oli huikea. Alkulohkon selkeä voitto juoksusuteella 111-7, jatkosarjasta kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä joukkue eteni välieriin. Pohjois-Karjalan jäsenten välinen välierä päättyyi joukkueen voittoon. Leirin ainut tappio tuli finaalissa KPL:lle ja kotia kohti lähdettiin Oulusta hopeamitalit kaulassa. Mitali on seurahistorian kirkkain tässä ikäluokassa.

Vuoden D-ikäisenä pelaajana palkittiin Antti Kilpeläinen. Antti erityisen taitava ja monipuolinen pelaaja, joka on ollut tärkeä osa joukkueen menestystä. Monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan useilla eri pelipaikoilla ja sopeutumaan nopeasti erilaisiin pelitilanteisiin. Pitkäjänteinen ja monipuolinen harjoittelu sekä omistautuminen lajille on auttanut häntä kehittymään yhdeksi ikäluokkansa avainpelaajista. Pelasi viime kesänä D-poikien lisäksi C-poikien SM-sarjaa, poikien ykköspesistä sekä miesten maakuntasarjaa. Valtakunnallisen Suurleirin Itä-Lännessä hänet palkittiin kentän parhaana. Liikunnallisen lahjakkuuden lisäksi hän on sosiaalinen, ystävällinen, positiivinen ja huomaavainen."


Markku Kapanen sai seuratoimijapalkinnon pyyteettömästä työstään Joensuun Mailan eteen. Markku on toiminut Joensuun Mailassa monitoimimiehenä monen monituista vuotta, ja työllään vienyt seuran toimintaa eteenpäin.