Koronatilannekatsaus 21.5.2021

Pohjois-Karjala on edelleen koronaviruksen suhteen epidemian perustasolla, eli parhaalla tasolla kolmeportaisessa asteikossa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto linjasi alkuviikosta, että yleisötilaisuuksien lohkorajoituksista luovutaan ja Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä vahvisti linjauksen perjantaina. Yleisötilaisuuksia saa järjestää melko avoimille yleisömäärille, mutta järjestäjän vastaa muun muassa turvavälien pitämisestä.

Huolehdithan siis turvaväleistä, hyvästä hygieniasta ja kasvomaskin käytöstä JoMan tapahtumissa.

JoMan edustusjoukkueiden kotiotteluiden yleisörajoitusten osalta JoMa jatkaa keskusteluja viranomaisten kanssa. Junioreiden ja muun yleisön katsomoon pääsystä tiedotetaan mahdollisimman pian.

Joensuun Maila ry:n johtokunta päätti toukokuun alussa, että joukkueiden pelireissujen linja-autokyydeissä matkustavat vain joukkueet. Vanhemmat ja muut tukijoukot liikkuvat omilla kyydeillään, jotta voidaan vähentää ihmisten välisiä kontakteja koronan ehkäisemiseksi.

Tiivistetysti:

  • Joukkueet saavat pelata harjoituspelejä ulkona
  • Pelaajien liikkumista ryhmien välillä harkittava tarkasti
  • Joukkueet linja-autoihin vain joukkueen voimin – tukijoukot liikkuvat omineen

Jokaisen on silti syytä toimia vastuullisesti ja turhia riskejä välttäen, jotta epidemiatilanne pysyy meillä perustasolla jatkossakin.

Muistetaan siis jatkossakin viisi valttia:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona
  2. Pidä vähintään 2 metrin turvaväli
  3. Pese kädet, yski hihaan
  4. Käytä kasvomaskia
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus

Matti Lindholm
toimitusjohtaja
040 848 6252

Sami Österlund
urheilutoimenjohtaja
044 558 7589