Tuomarit

Sivusto on tarkoitettu Joensuun Mailan yhteisössä toimiville tuomareille. Tältä sivulta löydät kaiken tarpeellisen tiedon tuomarointeja varten. Sivua päivitetään pitkin kevättä ja kesää, kun uusia asioita tulee.

Ketä voi tuomaroida missäkin pelissä

Taulukosta näet, missä peleissä voit toimia minäkin tuomarina. Ottelulista on samoin värikoodattu eli muistamalla oman värin on helppo ottelulistasta valita oikea kohta, jossa voi olla tuomarina. Lisäksi alla on jääviystaulukko, joka on c-sm sarjasta ylöspäin. Eli pienten peleissä ei ole jääviyksiä.

Jos taulukko ei meinaa aueta vaan pyytää kirjautumaan, paina tällöin avaa selaimessa.


Ottelulista

Tästä pääset ottelulistaan varaamaan vuoroja. Muistathan katsoa ensin ohjeet alta, miten ottelulistaa täytetään ja mitä tehdä, jos joutuukin oman vuoron perumaan.


tuomaripalkkiot -24

Tästä löytyy kauden -24 tuomaripalkkioden summat. Pudotuspelien palkkiot päivittyy myöhemmin.


palkkionmaksulomake

Tästä löydät palkkionmaksulomakkeen. Lomakkeen kotijoukkue kohtaan, laittakaa se joukkue ketä oli järjestävä joukkue ottelussa.


koulutustehtävien vastaukset

Tästä löytyy koulutuksissa käytyjen tehtävien vastaukset, joten voit palata niihin milloin vain. Lisäksi alla on pesäpalloliiton sivuilla oleviin tuomarikoulutusesityksiin linkit. Näitä asioita ollaan myös käyty koulutuksissa.


Naperosäännöt


tuomarikortin osto ja lunastus

Linkistä pääset sivulle, jossa voit suorittaa tuomarikortin oston. Sivulla lukee hassusti "ilmoittaudu", mutta siitä painamalla pääsee suorittamaan kortin oston.

Alla on myös erilliset ohjeet, kuinka tämä tapahtuu. Alla on erikseen kohta, josta voi ostaa D-tason kortin, E-tason ja N-tason kortin.

- D-tason kortti, kaikille b-ikäisille + muutamat nuoremmat, jotka tietävät

- E-tason kortti, vuonna 2005 tai aiemmin syntyneet, jotka eivät ole tuomaroineet vielä kolmea vuotta tai, jolle ei ole myönnetty vielä D-tason korttia.

- N-tason kortti, 2006 tai myöhemmin syntyneet, nuoremmat aloittevat tai vähemmän kuin kolme/neljä vuotta tuomaroineet.

Tuomarilisenssi täytyy ostaa heidän, joilla ei ole pelaaja tai valmentaja lisenssiä.


kentän vanhin

Jokaisessa junioripelissä on ensi kesänä oltava kentän vanhin. Hän on siellä tuomarien tukena, jos epäasiallista käytöstä ilmenee. Hän ei kuitenkaan muuten puutu tuomareiden tuomarointiin, vaan pitää yllä hyvää peli ilmapiiriä. Katso alta vielä tarkat ohjeet kentän vanhimman tehtävään.


Terkuin

Henna Lahtinen, Tuomarivastaava

henna.lahtinen@joensuunmaila.fi

Mari-Ann Nykänen, Junioripäällikkö

mariann.nykanen@joensuunmaila.fi